• Riina

UUSI KOTI MAALLA

Suurin piirtein vuosi sitten löysimme Siuntiosta vanhan maalaistalon, johon ihastuimme niin paljon, että laitoimme oman kotimme myyntiin ja ryhdyimme haaveilemaan sen kunnostamisesta. Kulunut vuosi on pitänyt sisällään ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita, vaan pikemminkin yllättäviä käänteitä. Meistä ei tullutkaan siuntiolaisia.Puolen vuoden ajan suunnittelimme kunnostavamme tuon Siuntiossa sijaitsevan vanhan maalaistalon pihapiireineen. Urakka olisi ollut massiivinen, sillä lähes kaikki olisi jouduttu uusimaan lukuunottamatta perustuksia ja hirsikehikkoa, jonka kunnosta ei tosin ollut takeita. Olisimme lisäksi rakennuttaneet yläkertaan toisen kylpyhuoneen sekä pihapiiriin vierashuoneen saunalla ja autokatoksen varastolla.


Kustannuslaskelmia tehdessä totesimme, että uuden talon rakentaisi jopa halvemmalla, kuin mitä Siuntion talon kunnostaminen olisi maksanut. Tässä vaiheessa mieheni ensimmäistä kertaa totesi, että pitäisikö meidän kuitenkin etsiä tontti ja rakennuttaa sinne talo. Olin kuitenkin niin ihastunut Siuntion taloon, että se keskustelu loppui lyhyeen. Menneen talven aikana tulimme kuitenkin siihen tulokseen, että vanhan talon kunnostamiseen sisältyy niin paljon riskejä, että hautasimme sen unelman ja rupesimme aktiivisemmin seuraamaan Uudellamaalla myyntiin tulevia taloja.Kuten aiemmin kerroin, mikään talo ei tuntunut oikealta, ja sen seurauksena itsekin innostuin uuden talon rakennuttamisesta. Ensimmäinen talomalli, jota miehelleni ehdotin, oli Kannustalon Aurora kaksikerroksisena. Syystä tai toisesta ehdotukseni ei saanut kannatausta. Päädyimme kompromissina Kannustalon Latoon, jonka pohjaa muokkattiin meidän tarpeisiin sopivaksi. Olimme myös löytäneet mieleisen tontin Lohjalta ja käyneet katsomassa vuokra-asuntoa rakennusprojektin ajaksi.


Vahvasti näytti siltä, että Siuntiossa sijaitsevan vanhan maalaistalon täydellinen saneeraus vaihtui uuden talon rakennuttamiseen Lohjan maaseudulle. Kunnes kesäkuun toisella viikolla Oikotien hakuvahti ilmoitti uuden kohteen tulleen myyntiin Vihdissä. Neliöitä talossa oli melkein tuplasti se, mitä tarvitsimme, mutta mieheni oli sitä mieltä, että käydään kuitenkin katsomassa. Yksityisnäyttö sovittiin heti seuraavalle päivälle. Jo päätieltä pihatielle kääntyessä tuntui siltä, että olimme juuri siellä, missä pitikin: Kannustalon Aurora toivotti meidät tervetulleeksi kotiin.


Minä sain kuin sainkin kaksikerroksisen Aurorani ja mieheni sai kahden auton lämpimän autotallin ja pihasaunan ja oman lammen. Niin ja meidän koirat saavat ison aidatun pihan, johon myöhemmin rakennetaan aitaus koirahuoneella lämpimän varaston yhteyteen. Seuraavien viikkojen ohjelmaan kuuluu päivätöiden lisäksi pakkaamista, siivoamista ja remontointia. Onneksi kesälomat ovat vielä edessä!


Olen aina uskonut siihen, että asioilla on tapana järjestyä. Oli tarkoitus, että vanhan kotimme myynti pitkittyi sen verran, että meillä oli aikaa harkita kaikkia vaihtoehtoja uudeksi kodiksemme. Ja samalla, kun kotimme kaupat varmistuivat, meidän tuleva Vihdin kotimme tuli myyntiin.


89 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki