• Riina

TILANNEPÄIVITYS

Viime viikonloppu kului Barcelonan auringon alla ja tämä viikko onkin sitten kärsitty kesäflunssasta. Nyt alkaa elämä taas voittamaan, joten ajattelin kirjoittaa pienen yhteenvedon siitä, missä projektin kanssa tällä hetkellä mennään.

Viime viikkoina olemme käyneet keskusteluja eri pankkien kanssa kotimme rahoitukseen liittyen. Täytyy sanoa, että pankkien palveluasenteissa on jäätäviä eroja. Itse koen, että viidestä pankista vain kaksi olivat oikeasti kiinnostuneita palvelemaan meitä. Lainalupauksen kaikilta pankeilta saimme, mutta emme halunneet kaikkien kanssa keskusteluja sen pidemmälle edistää. Yksi pankeista olisi jopa lähtenyt rahoittamaan uutta kotia vaikkei vanhaa olekaan vielä myyty.


Nykyisessä kodissamme on pidetty sekä yleisiä että yksityisiä näyttöjä. Kiinnostusta on ollut, mutta yhtään tarjousta emme vielä ole saaneet. Kiinteistönvälittäjän alkuperäinen arvio oli, että asunto olisi myyty neljässä kuukaudessa; ensimmäinen kuukausi tulee ensi viikolla täyteen, joten aikataulussa vielä ollaan.


Olen ollut yhteydessä pariin eri talofirmaan ja pyytänyt heiltä tarjouksia piharakennuksista. Meidän on tarkoitus talon remontoimisen jälkeen rakennuttaa pihaan vielä autokatos, jonka yhteydessä on koirahuone sekä erillinen pihasauna vierashuoneella. Samoin juttelin tällä viikolla arkkitehdin kanssa, jolta odotamme tarjousta yläkerran huonejärjestyksen suunnittelusta ja alakerran muutostöistä.


Tällä viikolla tuskin mikään asia konkreettisesti etenee, mutta kahden viikon sisällä meidän on tarkoitus käydä talolla mittailemassa sekä selvittää sen jälkeen remonttikuluja tarkemmin. Talon väristä käydään keskusteluja: mieheni haluaisi säilyttää alkuperäisen värin ja itse taas olisin kallistumassa harmahtaviin sävyihin.


Virtasen maalitehtaan Saaristo Värit -värikartasta löytyy upeita sävyjä, samoin Uulan perinnevärikartasta. Palaan väreihin erillisessä postauksessa myöhemmin.


18 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki