• Riina

REMONTIN KESKELLÄ KOHTA KOLME KUUKAUTTA

Blogissa on ollut pari kuukautta hiljaista, koska päivätyö ja remonttihommat ovat vieneet kaiken ajan. Onneksi sentään paljon on saatu aikaiseksikin. Tulen esittelemään blogissa huoneen/tilan kerrallaan, mutta ajattelin jo nyt jakaa esimakua siitä, mitä täällä on kolmen kuukauden aikana saatu aikaiseksi.


Uusi kotimme on Kannustalojen Aurora kaksikerroksisena ja kellarilla. Talo on rakennetttu reilut kymmenen vuotta sitten. Ulkopuolella emme remonttia muutoin tehneet paitsi terassien osalta: takapihan terassissa oli uima-altaan mentävä reikä, joka paikattiin kiinni. Samalla kaikki terassilaudoitus käsiteltiin mustalla terassiöljyllä. Päätimme suosiolla jättää pihan muokkaus- ja istutustyöt ensi keväälle.


Sisätiloissa tekemistä onkin ollut enemmän kuin tarpeeksi: yläkerrassa kolmesta huoneesta revittiin vanhat tapetit pois ja laitettiin maalia tilalle. Samoin yläkerran aula maalattiin. Yläkerrassa alkaa olemaan aikalailla valmista. Ainoastaan taulut puuttuvat seiniltä ja osa huoneista huutaa verhoja ja mattoja. Mattoja meille ei tosin hetkeen ole tulossa lattioille johtuen uudesta perheenjäsenestämme, joka muuttaa meille ensi sunnuntaina. Lopputulos näyttää kuitenkin oikein hyvältä jo nyt!


Yläaulan seiniin valikoitui sävyksi Tikkurilan Mulperi. Maalasimme mulperilla myös alakerran työhuoneen, olohuineen ja ala-aulan. Tosin ala-aulan maalaaminen on vielä osittain kesken. Mulperissa ihastuin siihen, että beige väri taittaa aavistuksen verran lämpimään, joten siihen on helppo yhdistää ruskean sävyjä sekä mustaa ja valkoista.

Maalasimme yläkerran makuuhuoneen, vierashuoneen ja työhuoneen seinät Tikkurilan sävyllä Ajopuu. Ensin olin ajatellut tätä sävyä ainoastaan makuuhuoneeseen, mutta koska tuli ostettua maalia "hiukan" reilunlaisesti ja värivalinta oli kaikin puolin onnistunut, päätyi tämä maalisävy myös muualle.

Alakerrassa tapetit poistettiin kolmesta huoneesta. Alakerran työhuone sekä olohuone maalattiin ja isännän viskihuone sai kahdelle seinälle Sandersonin Evesham Deer -tapetin. Keittiölle ja ruokatilalle emme vielä ole tehneet mitään. Keittiöremontti on edessäpäin ja haluamme ensin testata nykyisen keittiön toimivuuden, joka ratkaisee sen, vaihdetaanko keittiöön ainoastaan ovet vai tehdäänkö isompikin remontti. Samoin ala-aulan remontin viimeistely odottaa sitä, että yläkertaan johtavan portaikon kaiteet vaihdetaan ilmavampiin.

Kellarin maalaamisella ei ole kiire, joten sitä edistetään sitten vasta, kun ei keksitä enää muuta tekemistä eli ehkä sitten vasta eläkkeellä. Kellarissa meillä on sauna- ja pesutilojen lisäksi kodinhoitohuone, oleskelutila sekä varastotilaa, joten maalaamattomat seinät eivät juurikaan häiritse, koska siellä ei tule vietettyä liiemmin aikaa.


Ensi kesän suunnitelmissa pihan laittamisen lisäksi on ulkosaunan kunnostaminen, joten ei ole pelkoa, että hommat ihan heti loppumaan. Sellaista siis täällä! :)
368 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki