• Riina

MITEN VALITA SEINIIN OIKEA BEIGEN SÄVY?

Meillä käynnistyi uuden kodin remontti tänä viikonloppuna. Ensimmäisenä on tarkoitus aidata piha sekä repiä yläkerran tapetit pois ja sen jälkeen maalata seinät. Olenkin pohtinut viime viikot oikeaa sävyä seiniin, sillä valkoiset seinät eivät ole ne kaikkein käytännöllisimmät koirataloudessa.Alusta asti oli selvää, että seinien sävy taittuisi ennemmin lämpimään kuin kylmään. Talo on ulkoa maalattu beigellä ja alakerran sekä kellarin lattiat ovat punaiseen taittavaa ruskeaa kiveä. Yläkerrassa on pähkinäparkettia. Vierastan ajatusta ruskean ja harmaan yhdistämisestä, joten tästä syystä seinien yleisväriksi valittiin beige.


Hain K-Raudasta Tikkurilan Tunne Väri -värikartan sekä valitsin mieluisimpien beigen sävyjen värimallit myös värimalleina mukaan. Muutaman päivän niitä tuijotin ja onnistuin karsimaan vaihtoehdot viiteen, joista tilasin Tikkurilalta vielä A4-kokoiset värimallit. Näitä viittä väriä on sitten vertailtu monessa eri valaistuksessa: nykyisessä kodissa, uudessa kodissa ja päivänvalossa.


Lopullisen päätöksen beigen sävystä teimme, kun kaksi viimeistä suosikkiväriä laitettiin valkoisen koristelistan viereen: seinien yleisväriksi tulee Tikkurilan Mulperi. Päämakuuhuoneeseen sekä yläkerran työhuoneeseen tulee samasta väristä pari astetta tummempi sävy. Vielä tosin jännittää, miltä tummempi sävy makuuhuoneessa näyttää.


Remontti sisällä etenee kerros kerrallaan. Ensin tehdään yläkerran seinät, sitten keskimmäisen kerroksen ja viimeisenä kellarin. Seuraavat illat kuluvat aidan pystytyksen ja tapettien repimisen välillä vaihdellessa. Kunhan saadaan aita valmiiksi, voidaan ottaa koirat mukaan talolle ja pystytään jatkamaan hommia pidemmälle iltaan. Sitä odotellessa!
101 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki