• Riina

MINKÄ VERRAN ON LIIKAA?

Saimme alkuviikosta arvion potentiaalisen kohteen korjauskustannuksista. Olimme varautuneet siihen, että korjaukseen menee rahaa, mutta siitä huolimatta arvion loppusumma pääsi yllättämään.

Alunperin, ajatuksen tasolla, ennen potentiaalisen kohteen löytymistä, pyörittelin mielessäni seuraavia lukuja: kiinteistö 200 000 €, remontointi 100 000 €, kodinkoneet ja muut hankinnat 20 000 €. Luvut ovat realistisia, mikäli ostettava kiinteistö on asuttavassa kunnossa. Potentiaalisen kohteen kohdalla näin ei kuitenkaan ole. Kun lisäksi haaveilemme kahden uudisrakennuksen rakentamisesta pihapiiriin, nostaisi niiden rakentaminen kustannuksia reilulla sadalla tuhannella eurolla.


Nyt saamamme arvio kuntotarkastuksen suosittamista muutos- ja korjaustöistä on toki vain yhden henkilön näkemys siitä, mitä työ ja materiaalit tulisivat maksamaan, mutta arvio on yli tuplaten sen, mitä alunperin olen mielessäni pyöritellyt. Onko se liikaa? Kyllä. Voisiko jossain säästää tai jättää jotain tässä vaiheessa tekemättä? Kyllä voi. Mutta tällaisen kohteen kohdalla on myös varauduttava yllätyksiin. Lähes sata vuotta paikallaan seissyt hirsirunkoinen talo voi kätkeä sisäänsä yllätyksiä.


Kävimme eilen uudestaan katsomassa potentiaalista kohdetta jo osittain haaveet sen suhteen haudanneena. Siitä huolimatta kävelin vanhoja lautalattioita pitkin ja näin meidän perheen asumassa talossa. Suunnittelin huonejärjestystä ja huonekalujen sijoittelua. Näin meidät istumassa keittiön pyöreän ruokapöydän ympärillä. Jollakin tapaa ihastuin taloon vielä enemmän kuin edellisellä kerralla.10 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki