• Riina

ASIAT ETENEVÄT

Potentiaalisesta kohteesta on melko todennäköisesti tulossa meidän uusi koti. Ennen kuin asiat etenevät, täytyy tosin myydä vanha koti sekä löytää pankki, joka suostuu rahoittamaan projektin jo remontin aikana.


Viime viikolla teimme tarjouksen potentiaalisesta kohteesta. Muutaman vastatarjouksen jälkeen pääsimme myyjän kanssa yhteisymmärrykseen kauppahinnasta. Lopullinen hinta on jonkin verran enemmän kuin kaavailimme, mutta vielä kuitenkin kohtuullinen.


Kävimme toissa viikonloppuna katsomassa muutamaa vaihtoehtoista kohdetta. Toinen kohteista oli kaunis 1930-luvun remontoitu talo reilun hehtaarin tontilla. Se oli omaan makuuni jopa liian laitettu: kaikki seinä ja kattopinnat olivat valkoisen maalikerroksen alla. Lisäksi taloa oltiin laajennettu sillä seurauksella, että pohja oli sokkeloinen. Tonttikaan ei ollut kivoin mahdollinen. Ei jatkoon. Toinen kohde oli 1900-luvun alkupuolella rakennettu kartanomainen kiinteistö isolla järvenrantatontilla. Valitettavasti talo oli päästetty todella huonoon kuntoon. Se oli myös tarpeisiimme nähden liian iso, joten senkin kohteen yli vedimme raksin. Todella hämmentävää on, että tästäkin lähes purkukuntoisesta kiinteistöistä parin hehtaarin tontilla pyydetään vähän yli 370 000 euroa. Paikalla varmasti on tunnearvoa myyjälle, mutta liika on silti liikaa.


Tällä viikolla on tarkoitus käydä muutamassa pankissa keskustelemassa lainatarpeestamme, kysellä talotoimittajilta tarjouksia autotalli- ja saunarakennuksille sekä tarkentaa remontointikustannuksia.14 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki